HONDA SH150i


HONDA SH150i

Ως μέλος της οικογένειας SH, την οποία δημιούργησε το SH50 το 1984 και ξεπέρασε σε πωλήσεις το ένα εκατομμύριο, το τετράχρονο SH150 βγήκε στην αγορά της Ευρώπης το 2001. 

 

Έκτοτε και για 15 χρόνια κατάφερε να φέρει σε πέρας την αποστολή του προσφέροντας στιλάτη, απολαυστική και απροβλημάτιστη μετακίνηση με αποτέλεσμα να εξελιχτεί σε ένα από τα πιο αγαπημένα σκούτερ της Ευρωπαϊκής αγοράς. Εκείνο το πρώτο σκούτερ εισήγαγε τη συνταγή της επιτυχίας: έναν οικονομικό όσο και ζωντανό κινητήρα και ευέλικτη όσο και ασφαλή συμπεριφορά, χάρη στη σταθερότητα που εξασφαλίζουν οι τροχοί των 16 ιντσών. Και όλα αυτά με μία κομψή εμφάνιση που αποπνέει κύρος. 

 

Διαθέτοντας σύστημα ψεκασμού PGM-FI από το 2005, εδώ και 11 χρόνια το SH150i έφτασε να θεωρείται κορυφαίο στις αστικές μετακινήσεις συνδυάζοντας ιδανικά στιλ, αξιοπιστία, οικονομία και χρηστικότητα. Η ιστορία του μοντέλου χαρακτηρίζεται από συνεχή, προσεκτική εξέλιξη η οποία αντανακλά τις αυξανόμενες ανάγκες και προσδοκίες των αναβατών καθώς και την επιθυμία της Honda να τους προσφέρει πάντα μία καλύτερη έκδοση του δικού τους SH. To 2013, το SH φόρεσε τον κινητήρα χαμηλών τριβών eSP (enhanced Smart Power) με τεχνολογία Idling Stop, ο οποίος διαθέτει μεγαλύτερη ισχύ και εξασφαλίζει καλύτερη οικονομία καυσίμου. 

  

Για το 2017, το SH150i, το οποίο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda στην Atessa της Ιταλίας, παρουσιάζεται ανανεωμένο για άλλη μια φορά. Πιο κομψό, μοντέρνο και ακόμη πιο πρακτικό, παραμένει το ίδιο συμφέρον τόσο στην αγορά όσο και στη χρήση του. Δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό - είναι ένα SH αν μη τι άλλο. 

 

Η βάση του SH150i για το 2017 παραμένει απαράλλαχτη - το στιβαρό πλαίσιο το οποίο εξασφαλίζει εύκολο χειρισμό και σωστή απόκριση, καθώς και ο αποδοτικός κινητήρας, ο οποίος χάρη στον εξελιγμένο ψεκασμό PGM-FI, προσφέρει καλύτερες επιδόσεις ενώ είναι πλέον εναρμονισμένος με τις προδιαγραφές EURO4.

 

Αυτό που έχει αλλάξει είναι η εμφάνιση, η οποία αποτελεί περαιτέρω εξέλιξη των αρμονικών γραμμών σήμα - κατατεθέν του SH. Τα φώτα εμπρός - πίσω είναι τεχνολογίας LED και, όπως γνωρίζουν οι αναβάτες των σκούτερ, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Έτσι, το SH150i διαθέτει τώρα τεχνολογία Honda Smart Key και μεγαλύτερο ντουλαπάκι με ενσωματωμένη παροχή 12V.

 

Όποια και να ήταν η σχεδιαστική εξέλιξη του SH150i για το 2017 έπρεπε να σέβεται τη δοκιμασμένη αρχική φόρμουλα όλων των SH - να είναι δηλαδή όμορφο και λειτουργικό. Και η ομάδα μηχανικών της Honda επέλεξε να δουλέψει πάνω στο προηγούμενο «οργανικό» σχέδιο χαρίζοντάς του πιο έντονες και στρογγυλεμένες γραμμές από εμπρός προς τα πίσω ώστε το αποτέλεσμα να είναι ακόμη πιο μοντέρνο και να αποπνέει περισσότερο κύρος. Τα χαρακτηριστικά φώτα εμπρός και πίσω είναι πλέον τεχνολογίας LED.   

 

Παρότι το σχήμα του SH150i είναι διαφορετικό, η λειτουργικότητά του παραμένει η ίδια. Η φυσική θέση οδήγησης, η οποία προσφέρει εξαιρετική προστασία από τον άνεμο, χαρίζει άνεση στον αναβάτη ενώ το επίπεδο δάπεδο προσφέρει ελευθερία κινήσεων για τα πόδια και διευκολύνει το «ανέβα – κατέβα» από το σκούτερ. 

 

Για να κάνει την καθημερινή ζωή λίγο πιο εύκολη το SH150i διαθέτει πλέον το σύστημα Smart Key της Honda. Το έξυπνο κλειδί αρκεί να βρίσκεται στην τσέπη του αναβάτη χωρίς να χρειάζεται ο ίδιος να το βάζει σε κάποιον διακόπτη, στην κλειδαριά της σέλας και της τάπας βενζίνης. Το κλειδί διαθέτει δύο πλήκτρα για την έξυπνη λειτουργία on/off και τη λειτουργία “ανταπόκρισης” η οποία ενεργοποιεί τα φλας από μακριά για καλύτερη αναγνώριση/εύρεση του οχήματος. 

 

Με το έξυπνο κλειδί στην τσέπη αρκεί να πιέσεις τον κεντρικό διακόπτη για να ξεκλειδώσει το τιμόνι και να πάρει μπροστά ο κινητήρας ενώ από ένα δεύτερο διακόπτη μπορείς να ξεκλειδώσεις την τάπα καυσίμου και τη σέλλα. Ο διακόπτης φωτίζεται με μπλε χρώμα όταν τον πιέζεις ή όταν πιέσεις το κουμπί “ανταπόκρισης” στο έξυπνο κλειδί. 

 

Το μπροστινό ντουλαπάκι είναι μεγαλύτερο και κρύβει ένα χρήσιμο φορτιστή 12V ενώ δεν λείπει ο πρακτικός γάντζος για τις σακούλες με τα ψώνια. Το ρεζερβουάρ των 7,5 λίτρων χαρίζει αυτονομία πάνω από 300 χλμ. 

 

Η επίπεδη σέλα προσφέρει σωστή στήριξη χαρίζοντας ελευθερία κινήσεων ενώ το μελετημένο σχήμα της και η σωστή γέμιση επιτρέπουν στον αναβάτη να πατάει με σιγουριά στο έδαφος. Και σε όσες διαδρομές υπάρχει και συνεπιβάτης, ο χώρος για δύο είναι αρκετός. Τα αναδιπλούμενα μασπιέ αλουμινίου κουμπώνουν όταν δεν χρησιμοποιούνται και είναι ιδιαίτερα σταθερά για τα πόδια του συνεπιβάτη ακόμη και στο φρενάρισμα.  

 

Ένα ζεύγος από γάντζους για κράνη βρίσκεται εκατέρωθεν του αποθηκευτικού χώρου κάτω από τη σέλα, στον οποίο χωράει ένα full face κράνος. Η μεγάλη πίσω βάση από πολύ ανθεκτικό πλαστικό είναι έτοιμη να υποδεχτεί την προαιρετική μπαγκαζιέρα.    

   

Τα όργανα είναι ευανάγνωστα με αναλογικές ενδείξεις για τη στάθμη καυσίμου και για τη θερμοκρασία κινητήρα ενώ το επίσης αναλογικό ταχύμετρο είναι μεγάλο και ιδιαίτερα ευανάγνωστο. Όταν ανοίξει ο κεντρικός διακόπτης, η βελόνα κινείται μέχρι το τέρμα και επιστρέφει.  

 

Ο κινητήρας του SH150i είναι μία μονάδα ιδιαίτερα συμπαγής και υψηλής αντοχής. Διαθέτει πολλή δύναμη εκεί που τη χρειάζεται ένας αναβάτης σκούτερ, δηλαδή στις χαμηλή και μεσαία περιοχή στροφών, ενώ είναι και ιδιαίτερα αθόρυβος στη λειτουργία του. Χάρη στην αναβαθμισμένη χαρτογράφηση του PGM-FI αποδίδει 11kW στις 8.250 σ.α.λ. με μέγιστη ροπή 13.9Nm στις 6.500 σ.α.λ.

Η ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση - 43,8 χλμ./λίτρο σύμφωνα με τον κύκλο WMTC - εξασφαλίζει χαμηλό κόστος χρήσης για τον ιδιοκτήτη και στέλνει ένα θετικό μήνυμα για το περιβάλλον, δεδομένης και της συμβατότητας με τις προδιαγραφές EURO4. 

Η τεχνολογία - κλειδί για την εξοικονόμηση καυσίμου που έχει υιοθετήσει το SH150i είναι το Idling Stop. Όταν ενεργοποιείται από το διακόπτη στο δεξί γκριπ σβήνει αυτόματα τον κινητήρα όταν αυτός παραμείνει για 3 δευτερόλεπτα στο ρελαντί και τον ξαναβάζει μπροστά με το άνοιγμα του γκαζιού. 

 

Το SH150i του 2017 είναι διαθέσιμο σε 4 χρωματικούς συνδυασμούς.

 

Copyright © Ekthesimotosikletas.gr - All rights reserved.